Antalya'nın kültür ve eğitim hayatına yeni bir etkinlik daha kazandıracak olan Kepez Kitap Fuarı ziyaretçilere kapılarını açıyor. Kepez Kitap Fuarı, 30 Mart Cuma günü saat 14.30'da düzenlenecek açılış töreniyle tanınmış edebi isimleri okuyucuları ile buluşturacak. 30 Mart ve 8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Kepez Kitap Fuarına, 29 bin metre kullanım alanı bulunan Mimar Sinan Kongre Merkezi(MSKM) ev sahipliği yapacak. Fuar, 'Mimar Sinan' temasıyla düzenleniyor.

 

HEDEF 300 BİN ZİYARETÇİ

 

Ayşe Kulin, Hasan Ali Topbaş, İclal Aydın, Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, Mete Yarar, Canan Tan ve Vehbi Vakkasoğlu gibi Türkiye'nin tanınmış yazarlar Kepez Kitap Fuarı'nda okurla buluşacak. Yazar ve şairlerin imza günlerinin, söyleşilerinin, pek çok kültür ve sanat etkinliğinin olacağı fuara, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Bilim Üniversitesi destek veriyor. 10 gün sürecek fuara, 300 bine yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

 

FUARIN TEMASI 'MİMAR SİNAN'

 

Kepez Kitap Fuarı'nı, her yıl bir tema altında düzenleyeceklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl ki temanın, fuara ev sahipliği yapan tesise isminin verildiği Osmanlı padişahlarından I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde başmimar olarak görev yapan, yaptığı eserleriyle dünya tarihine adını yazdırmış Mimar Sinan olduğunu bildirdi. Başkan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin bir tiyatral gösteriyle Mimar Sinan'ı anlatacakları Kepez Kitap Fuarına tüm Antalyalıların davetli olduğunu söyledi.