Bilişim sınıfının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Çalışmalarımızı sürdürürken en çok çocukların ve gençlerin mutlu olduğunu görünce huzur duyuyoruz. Çocuklar, mutlu olunca biz onlardan daha çok mutlu oluyoruz. Onların gelecekleriyle ilgili adımlar atarken, onlara faydalı olurken büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. Kimi belediye başkanları vardır yollar açmaktan mutluluk duyarlar. Kimi belediye başkanları vardır binalar yükseltmekten mutlu olur. Kimi belediye başkanları vardır bir araziyi imara açar ondan mutlu olur. Ama ben hepsinden ziyade çocuklarımız mutlu olunca mutlu oluyorum. Her zaman ifade ettim, bizim evde bir tane çocuğumuz vardır ama sokağı çıktığımız zaman gördüğümüz bütün çocuklar bizim çocuğumuzdur” dedi.


Vicdani bir sorumlulukla eğitime tam destek


Bu anlayışla hareket ederek göreve geldiği ilk günden beri eğitimin seviyesini yükseltmek, eğitimde başarıyı artırmak ve çocukları daha kaliteli ortamları sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, “Eğitim bizim alanımız değil, eğitim Milli Eğitim Bakanlığı, valilik ilgilensin hiç demedik. Eğitime yatırımı, yasal zorunluluğumuz olmasa bile vicdanı sorumluluğumuz kabul ettik ve bu şekilde çalıştık. Geldiğimiz noktada 8 yılda 80’den fazla okulu tamamlayıp hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Dile kolay 80’den fazla okul. Okulların fiziki yapılarıyla ilgilenirken, çocuklarımızın sosyalleşmesi, güzel bir şehirde yaşamasının imkânlarından faydalanabileceği sosyal projeleri de eş zamanlı sürdürdük“ şeklinde konuştu.


Kepez’den okullara 22 bilişim sınıfı


Kaliteli bir eğitimle bir ülkenin geleceğinin yüceleceğini dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kaliteli eğitim her çocuğun hakkı. Biz devlet olarak her çocuğa kaliteli eğitim götürmek için imkânlarımızı zorlamalıyız. Kepez’e, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız 3 bilişim sınıfı ile birlikte 22 okula bilişim sınıfı kazandırdık. Yenilerini ekleyeceğiz“
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, meclis üyeleri, muhtarlar ve okul yönetimi ile kurdeleyi keserek, Habibler Ortaokulu’ndaki 19. Bilişim sınıfını hizmete açtı. Kepez Belediyesi önümüzdeki günlerde Ahatlı, Göksu ve Şehit Ali Daniyar ortaokullarında da bilişim sınıfı açılış töreni düzenleyecek. Tütüncü, daha sonra bilişim sınıfına giderek, sohbet ettiği öğrencilerle günün anısına fotoğraf çekildi.