Kastamonu Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası sona erdi. Kampanya süresince en çok pil toplayan okullara Kastamonu Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verildi. Kastamonu Belediyesinde gerçekleştirilen ödül töreninde toplamda 1,5 tona yakın atık pilin toplandığını açıklayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kampanyaya katılarak çevreye olan duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.
Bu ve benzeri etkinliklerin temel amacının çocukların temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve bilincin oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapılacak olan çalışmalar ile bilinçli bir çevre toplumunun yetişeceğine inandığını söyledi.
Kastamonu Belediyesi olarak uzun bir süredir atık pil toplama kampanyasını yürüttüklerini kaydeden Başkan Babaş, “Hem öğrencilerimizi teşvik anlamında hem de çevremizin temiz tutulması anlamında farkındalık oluşturmak için projemizi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu sene en çok atık pil toplayan Merkez Orta Okulu birinci oldu. Öğrencilerimiz 311 kilogram atık pil topladılar. En çok atık pil toplayan ikinci okulumuz 283 kilogram ile Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, üçüncü sırada 263 kilogram ile Darende İlkokulu, dördüncü İsfendiyarbey İlkokulu ve beşinci 10 Aralık Mesleki ve Teknik Lisesi bulunuyor. İl bazında bin 485 kilogram atık pil topladık. Bu rakam sadece merkeze ait rakamdır. Bu rakam ile genelinde ise bin 727 kilogramdır. Toplanan atık pillerin büyük bir kısmı merkezde toplandı. Hem ilçelerimize hem de köylerimize bu bilinci aşılamamız gerekiyor” diye konuştu.