Amerika Birleşik Devletleri'nde yönetim üzerine master yapan, girişimcilik eğitimi alan Rahman Şeker, devlet desteğiyle Burdur'da kurduğu çiftlikte ürettiği sütle ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Antalyalı turizmci bir ailenin oğlu 29 yaşındaki Rahman Şeker, başarılı eğitim hayatının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü dereceyle bitirdi. Ardından 2012'de ABD'deki bir üniversitede iki yıl "yönetim" üzerine master yapan Şeker, 2015'te ABD'de girişimcilik eğitimi aldı.

 

Bir süt çiftliğinde dört ay danışmanlık yapan Şeker, memleket özlemi ağır basınca ABD'deki iş hayatını sonlandırıp Türkiye'ye dönüş yaptı

Şeker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörlüğünden aldığı hibe desteğiyle kurduğu süt çiftliğinde 1,5 ton süt üretim kapasitesine ulaştı.

Kendi insanına faydalı olma ve girişimciliği artırmak amacıyla Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Şeker, gençlere de tavsiyelerde bulunuyor.

Türkiye'de hayvancılık konusunda atılım gerçekleştirmeyi ABD'deki eğitimi sırasında kafasına koyduğunu anlatan Şeker, çiftlik için en avantajlı bölgenin Burdur'un Karamanlı ilçesi olduğuna karar verdi

Şeken yaptığı işte hem devletin imkanlarına hem de bölgeye güveniyor.

 


Çiftliğindeki 63 sağmal inekle günde 1,5 ton süt üretimine ulaşan Şeker'in amacı, bu rakamı 3 tona çıkarmak