GİRESUN - Kadriye Aydın - Gültekin Yetgin

Baharın gelmesiyle binbir çeşit çiçeklerle renklenen Karadeniz yaylaları, zengin bitki örtüsüyle fotoğraf tutkunlarını çekiyor.

  • Kadıralak Yaylası 'mavi yıldız'larla süslendi

 

Uçsuz bucaksız ormanları ve akarsularıyla doğanın tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran Karadeniz yaylaları, havaların ısınmasıyla amatör ve profesyonel fotoğrafçıların da ilgi odağı haline geliyor.

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz yaylalarının bitki örtüsüyle fotoğrafçıların uğrak mekanı olduğunu söyledi.

Gürgenci, fotoğraf tutkunlarının yaylalarda en çok farklı türlerde çiçeklerin çayır ve ormanlarla bütünleşmesine ilgi gösterdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bir yayla düşünün ki otantik evleri, akarsuları, çayırlarıyla her türlü güzelliği barındırıyor. Tabii herkes de bu güzellikleri görmek için dört mevsim bölgeye geliyor, her mevsim ayrı bir güzel. İnsanlar her gün sosyal medyada Karadeniz'in güzelliklerini paylaşıyor. Giresun'un yaylalarından da birçok kişinin fotoğraf paylaştığını biz görüyoruz. Bu da yaylaların tanıtımına olumlu etki yapıyor."

"Bölgemiz barındırdığı güzellikleriyle bir cennettir"

Trabzon'un Kadıralak yaylasında fotoğraf çekimi yapan gruptan Rize Fotoğraf Sanatı Derneği Kurucu Başkanı Emin Kanbur ise her yıl baharda bu yaylaya etkinlik düzenlediklerini ifade ederek "Kadıralak yaylası Doğu Karadeniz bölgesine baharın geldiğinin ilk müjdecisi olan bir yayla. Mavi yıldız çiçeği nisan ayının ikinci yarısında açan buraya özgü, mavi cennet olarak isimlendirdiğimiz endemik bir çiçektir." dedi.

Kanbur, Karadeniz'in her mevsim ayrı bir güzelliği olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Artvin, Borçka, Karagöl civarı sonbaharın harikulade renklerini barındırır. Tonya Kadıralak yaylası bahar, diğer kalan mevsimleri de Rize Kaçkarlarda bulabilirsiniz. Gerçekten bölgemiz barındırdığı güzellikleriyle bir cennettir, her ayı, her mevsimi farklı farklı güzelliktedir."

Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Öztürk ise yaylaların bu mevsimde görülmeye değer olduğuna dikkati çekerek "Kadıralak'a çiçekler için geldik, ilerleyen zamanlarda da başka bir yaylada olabiliriz. Müthiş doğal güzelliklere sahip yaylalarımız var. Bu yaylalar tanıtıldıkça ziyaretçi akınına uğruyor. Bizim isteğim bu doğal güzelliklerin korunması, insanlar tarafından bozulmaması." görüşünü kaydetti.