Sarımsak
Pişmiş yiyeceklere lezzet eklemenin yanı sıra, sarımsaktaki kanserle mücadele özellikleri, mutfakta stoklanmasını sağlamak için ideal bir bileşendir. Bilim adamları, sarımsakta meme kanserini baskılamaya yardımcı olan yağda çözünebilen dialil disülfür bulunduğunu bulmuşlardır. 
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde 2-3 sarımsak (orta boy) tüketmek yeterli olacaktır.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?

Brokoli
Biyolojik olarak aktif bir kimyasal olan ve büyük miktarda turpgil sebzelerinin metabolik bir yan ürünü olan yüksek miktarda sülfotan içerirler. 
Araştırmacılar, brokolinin reaktif oksijen türlerini temizleyerek ve hücre bölünmesini önleyerek prostat kanserini tersine çevirebileceğini kanıtlamıştır.
Ne kadar tüketmeliyiz?
Haftada 5 porsiyon brokoli tüketmeniz faydalı olacaktır. 
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Tamamen pişirmek yerine, az pişmiş yemeniz daha iyi olur.

Havuç
Havuçlarda bulunan beta-karoten bir antioksidandır. Vücudun bağışıklık fonksiyonunu güçlendirerek kanserle savaşmaya ve önlemeye yardımcı olur.
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde küçük bir kase havuç tüketebilirsiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Havucu en iyi çiğ şekilde tüketmelisiniz.

Yaban mersini
Yaban mersini, kanser de dahil olmak üzere birçok hastalıkla savaşmaya yardımcı olan besin deposudur. Yaban mersini içerisinde bulunan antosiyanidinler, tümör hücrelerini besleyen kan damarlarının gelişimini engeller.
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde 1/2 bardak yaban mersini tüketmelisiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
En iyi faydaları elde edebilmek için yaban mersini çiğ ve donmamış olmalıdır.

Papaya
Hem papaya hem de papaya yaprağı ekstraktlarının kanser tedavisinde faydalı olduğu bulunmuştur. Bilim adamları papaya özünün flavonoid bakımından zengin bir benzen fraksiyonunun hücre koruyucu, antienflamatuar ve antioksidan özellikler gösterdiğini söylemektedir. 
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde bir kase tüketebilirsiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Yıkanmış, soyulmuş ve küp şeklinde olgun veya yeşil papayalar tüketin.

Turunçgil meyveleri
Portakal, limon, limon, kivi, üzüm, mandalina ve greyfurt gibi narenciye meyveleri, güçlü bir antioksidan olan C vitamini ile yüklüdür. Bilim adamları ayrıca turunçgil kabuğu ekstraktlarının prostat kanseri için potansiyel ilaçlar olabileceğini bulmuştur. 
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde 75-90 mg tüketebilirsiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Çiğ veya meyve suyu şeklinde tüketilebilir.

Avokado
Avokado, E vitamini ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Bilim adamları avokado'nun güçlü bir kanser önleyici gıda olduğunu kanıtladılar. 
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde yarım avokado tüketebilirsiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Ham avokado tüketin. Salatalara, tatlılara ve tostlara ekleyin.

Mantar
Mantarlar, antioksidan, antikanser, antimikrobiyal, nefro koruyucu, anti-alerjik ve bağışıklık artırıcı özelliklere sahiptir. 
Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde yaklaşık bir bardak civarında mantar tüketmelisiniz.
En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Ham birkaç mantar yiyebilirsiniz. Eğer sade mantar tercihiniz değilse sote de yapabilirsiniz.

Tarçın
Tarçın Cinnamomum ağacının kabuğundan elde edilen bir baharattır. Dünyadaki çeşitli mutfaklara lezzet ve tatlılık katmak için yaygın olarak kullanılır. Onkojenleri (kansere neden olan molekülleri kodlayan genler) inhibe ederken pro-apoptotik molekülleri yeniden düzenler.
 En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
İsterseniz tarçını çaylarınızda kullanabilirsiniz.

Keten tohumu
Keten tohumlarının kilo vermede yardımcı olduğunu biliyoruz. Fakat bilim adamları,  keten tohumu ve keten tohumu yağının meme kanserinin önlenmesine yardımcı olabileceğine dair kanıtlar topladı.
 Ne kadar tüketmeliyiz?
Günde 1-2 çay kaşığı keten tohumu tüketin.
 En iyi hangi şekilde tüketmeliyiz?
Toz haline getirerek tüketebilirsiniz.