Antalya'nın Akseki ilçesinde bazı ev kadınları, ürettikleri nar ekşisi ile aile ekonomisine katkı sağlıyor. 

Bölgede ekim ayı başlarında olgunlaşmaya başlayan narlar önce bahçelerden toplanıyor, kaşıklarla dövülerek taneleri kabuğundan ayrılan narlar, çuval içerisine konuluyor.

Özel yaptırılan küçük şırahaneye konulan çuvaldaki nar tanelerinin, tepeleme yöntemiyle suyu çıkartılıyor.

Elde edilen nar suyu süzüldükten sonra bol ateşli bakır tavalarda iyice kaynatılıyor. 

Koyulaşıncaya kadar kaynatılan nar suyu daha sonra soğutularak şişelere konuyor ve kullanılmak üzere raflarda yerini alıyor.

Elde edilen nar ekşisinin bir kısmını kendi ihtiyaçları için saklayan kadınlar, kalan kısmını kilogramı ortalama 30 liradan satışa sunuyor.