İşte kadınlara diğer mesleklerden daha çok yakışan 10 meslek.

1- Bilgisayar Programcılığı 

Çağımızın önde gelen ve en çok iş gücüne sahip olan mesleklerden biridir bilgisayar proğramcılığı. Şimdilik bu mesleği icra eden çok az kadın olsa da, gün geçtikçe bu oran artmakta.

2- Cerrahlık

Kazancı oldukça yüksek, aynı zamanda ilerleme imkanınızın olduğu zor bir meslek dalı. Hatane ortamlarına kolay alışabileceğinizi ve yüksek tempoya ayak uydurabileceğinizi düşüyorsanız seçebileceğiliz en iyi meslek dallarından biri cerrahlıktır.


3- Avukatlık

Avukatlık meslekler arasında kadınlar arasında en fazla icra edilen meslek olmasının yanında, bir kadına oldukça fazla yakışıyor. Eğitim süreci ve sonrası oldukça meşakkatli olan bu meslek hırs ve azim gerektiriyor. Siz de bu özelliklere sahip iseniz avukatlık yapmayı düşünebilirsiniz.

4- Eczacılık

Yapılan araştırmalarda dünyada en fazla para kazandıran meslekler arasında eczacılık gelmektedir. Fakat bu mesleği icra edenlerin çoğu erkektir. Son yıllarda kadınların da tercih etmeye başladığı eczacılık mesleğine siz de gelecek planlarınızda yer verebilirsiniz.
 

5- Psikolog

Son yıllarda dünyada ve günlük hayatta yaşanan onlarca soruna paralel olarak gelişen psikolojik sorunlar doğal olarak psikoljik hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bu da psikologlara daha fazla ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor. Kadınların ise psikoloji konularından erkeklerden daha iyi anladığı ise bir gerçektir. Aynı zamanda insanlar psikolog olarak karşılarında daha çok kadın görmek istiyor ve daha çok yakıştığını düşünüyorlar. Her anlamda kadınların yapılarına uygun olan psikolog mesleğini siz de kendinize uygun ve yakın buluyorsanız tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

6- Aşçılık

Mutfak denilince akla ilk gelen kadınlar olmasına rağmen aşçılık mesleğini en fazla icra edenler erkeklerdir. Kadınlara da çok yakıştırılan aşçılık mesleği aynı zamanda dünyada en fazla para kazandıran mesleklerin başlarında geliyor. Yemek yapmaktan hoşlanıyor ve kendinize bu konuda güveniyorsanız sizi de mutfağa alabiliriz.

7- İdari Yöneticilik

İdari işlerde yöneticilik mesleğinde erkekleri görmeye alışık olsak da, son yıllarda kadınlar da bu işe el atmış durumda. Araştırmalar kadınların yöneticik yapmayı sevdiğini ve erkeklerin kadınları bu mesleği icra ederken görmekten hoşlandığını gösteriyor.

8- Pilotluk

Tartışılmaz bir gerçek varsa o da meslekler arasında kazancı en iyi mesleklerden birinin pilotluk mesleği olduğudur. Üstelik çok ta keyifli. Yaptığınız iş oranında hem farklı yerler görüyorsunuz hem de çok para kazanıyorsunuz. Ve kadın pilotlar erkeklere göre oldukça az. Siz de bu mesleği icra ederek hem gözde olabilir hem de yüksek kazanca sahip olabilirsiniz.


9- İnsan Kaynakları Yöneticiliği

İnsan kaynakları mesleğini yapan kadın yüzdesi dünyada yalnızca %’tir. İyi bir eğitim ve azimle siz de bu mesleği icra edebilir ve bu yüzdeye katılabilirsiniz.

10- Fizyo-Terapistlik
Son yıllarda kadınların en fazla yöneldiği meslekler arasındadır. Bu mesleği yaparken sabır gerektirdiği için kadınlar fizyo-terapist alanında aranılan ve beğenilen taraf olmaktadır. Hala büyük açığı bulunan bu meslek gelecek vaadediyor.

sonhaber.in