'Kadına Yönelik Şiddet' konulu serginin açılış kurdelesini Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, şube müdürü Abbas Doğan, okul müdürleri, kadın öğretmenler birlikte kesti. Konyaaltı'nda bir alışveriş merkezinde açılan sergiye öğretmenler Derya Yılmaz, Tekin Fırat, Nebahat Şer, Hatice Özdemir, Feride Özşakacı, Nalan Yıldız, Necla Yalçın, Pınar Deveci, Nuran İpek, Emel Balım, Işın Demet Gözneli ve Özlem Ersoy resim ve fotoğraf çalışmalarıyla destek verdi.

 

Kadın öğretmenlerin yağlıboya, akrilik boya, renkli kuru kalem kullanarak tuvallerine yansıttıkları şiddete uğramış kadın resimleri, alışveriş merkezini gezenler tarafından dikkatle incelendi, eser sahibi öğretmenler, serginin amacı konusunda bilgilendirme yaptı. Emekli öğretmen Feride Özşakacı, resim sergisinin amacının Türkiye'de her geçen gün artan ve birçoğu ölümle sonuçlanan kadına yönelik şiddet konusuna dikkati çekmek olduğunun altını çizdi.

 

MAKYAJI GERÇEK ZANNETTİLER

 

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yüksek lisans yapan Müessel Seda Süper de Havva Gülmez ile Zeynep Tuğrul'a yaptığı makyajla şiddete uğramış kadınlara dikkati çekti. Davetliler arasında dolaşan Havva Gülmez ile Zeynep Tuğrul'un gerçekten şiddete uğradığını zanneden bazı davetliler geçmiş olsun dileğinde bulunurken bazıları da "Sizi bu hale getirenlere lanet olsun" diye tepki gösterdi.

 

Sergi, 1 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.