Instagram, takip ettiğiniz herhangi bir kişinin fotoğrafının ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa uyarı mesajı göndermeye başladı! Ancak...

Instagram bu konudaki fikrini tamamen değiştirdi ve kullanıcılarına müjdeyi verdi!

Artık Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında Hikaye’nin sahibine bildirim gönderilmeyecek.

Test sürecini sonlandıran şirket, bu yeni kararına dair detaylı bir açıklama yapmadı. Instagram’ın test süreci kapsamında yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açtığı bu özellik, Türkiye’de bir çok kullanıcının karşısına çıkmıştı.

Bu arada özelliğin kademeli olarak kullanıcılara açılmasından dolayı bazı kullanıcıların bu özelliğe hiç erişmediğini de belirtelim.

Instagram’ın test ettiği bu bildirim özelliği, Snapchat’in Hikayeler’de kullandığı gizlilik esasını platforma getirmeyi amaçlıyordu.

Otomatik kaybolan mesajlar üzerine bir krallık kuran Snapchat, Hikayeler tarafında da içeriğin kaydedilmesi ya da ekran görüntüsü alınması durumunda kullanıcılarını bilgilendiriliyordu.

Instagram ise test sürecinde, ekran görüntüsü alınan kullanıcıları uyarmanın yanı sıra, ekran görüntüsü alan kullanıcılar için de bir uyarı yayınlamıştı.

Bu uyarıda Instagram, kullanıcılara bir sonraki ekran görüntüsü alma girişimlerinde hikaye sahibinin bu durumdan haberdar olacağını belirtmişti.

Görünen o ki; Instagram platforma bir gizlilik imajı kazandırmaktan vazgeçiyor.