Beyazperdenin ve tiyatro sahnelerinin en sevilen oyuncularından Ian McKellen, ilk kez ziyaret ettiği İstanbul'da kültür ve sanat dünyasından önemli isimlerle bir araya geliyor.
 
British Council'ın ‘Shakespeare Yaşıyor’ programının ve dünyanın ilk global, dijital LGBT film festivali ‘FiveFilms4Freedom’ kampanyasının elçisi olan Ian McKellen, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılıyor.
 
McKellen, İstanbul'da British Council ofisinde yaptığı açıklamada, “Ülkeler arası iletişimin önemine inanan biri olarak Türkiye'yi, buradaki yaşamı ve insanları daha iyi tanımak için sabırsızlanıyor, sınırlara inanmıyorum. British Council'ün da misyonu olan İngiltere-Türkiye arası ilişkileri geliştirmeye katkıda bulunmak istiyorum” dedi.
 
İstanbul Film Festivali'nin açılış töreninde sinema Onur Ödülünü alacak olan McKellen, 7 Nisan Cuma günü de festival etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil'le bir 'Festival Sohbeti'ne katılacak. Herkese açık bu etkinlikte rezervasyonlar sonrasında salon kapasitesi şimdiden dolmuş bulunuyor. Ancak tüm sinemaseverler etkinliği canlı yayınla izleyebilecek ve X-Men'de Magneto, Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf rolü ile ün kazanan ünlü oyuncunun, Shakespeare'den fantezi ve bilimkurguya uzanan oyunculuk kariyerini kendi ağzından dinleme fırsatına sahip olacaklar.
 
Öte yandan Ian McKellen, İstanbul Film Festivali'nde yer alan başrolünde yer aldığı 'Richard III' filminin gösterimlerine katılacak. 7 Nisan saat 19.00'da Beyoğlu Atlas Sineması'nda ve 8 Nisan 16.00'da Kadıköy Rexx Sineması'nda gerçekleşecek gösterimlerin biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Her iki gösterim öncesi sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan McKellen, aynı zamanda bu sıra dışı Shakespeare uyarlamasının senaristleri arasında yer alıyor.