Sadece bir kapatıcı ile yüzünüzdeki bütün kusurları, izleri kapatabilir, ışıltı verebilir ve dudaklarınızı daha da büyük gösterebilirsiniz. 

Birçok kadın bu ürünü kullanmaya pek alışkın olmasa da, kapatıcı kadınlar için hayatı kolaylaştırıcı ve kusurları gizleyen bir yardımcı.

Peki bu malzemeyi nasıl doğru yöntemlerle kullanmalıyız?



Eğer fondöten kullanıyorsanız, ilk önce fondöteni daha sonra kapatıcıyı uygulayın. Bu sayede kapatıcıyı da daha az sürmüş olursunuz.

Makyajınızın kusursuz görünmesini istiyorsanız bu kurala dikkat etmelisiniz.



Kapatıcının en mucize eseri göz altındaki torbaları ve koyu halkaları yok etmesi. Gözünüzün altına doğru uygulayacağınız kapatıcıyla bu sorununuzdan hemen kurtulabilirsiniz.

Uygulama aşamasında göz altından yanağa doğru bir üçgen çizip kapatıcıyı o bölgeye kapatıcyı sürmeniz doğru bir işlem olacaktır.



Dekolte elbise giymek istiyorsunuz fakat göğüslerinizde sivilce çıktı...

Göğüslerinizdeki sivilce veya lekeleri kapatmak için, cilt tonunuzla eşleşen bir kapatıcıyı sorunlu bölgelere sürün ve saydam bir pudrayla üstünden geçin..



Özellikle, yeterince uyumadığınız günlerde kaşınızın altına uygulayacağınız kapatıcı ile doğal bir görünüm vererek uykusuzluğunuzun izlerini yok edebilirsiniz. 

Bu işlemi de gözlerinizin küçülmüş kısımlarına uygulamanız doğru bir yöntem olacaktır.



Göz kremi, aydınlatıcı ve kapatıcıyı karıştırarak şişmiş gözlerinizi gizleyebilirsiniz.

Elinizin üst kısmında malzemeleri parmak yardımıyla birbirine karıştırın. Karışımı göz altlarınıza ve kaş kemiğinizin üzerine sürün.

Bu işlem şişkinlikleri gizler ve aydınlatır.



Kedi göz makyajınız için kapatıcı size çok yardımcı olacakatır. 

Fırçanızı önce kapatıcıya batırın ve eyeliner cekeceğiniz alana sürün. Daha sonra üstüne eyeliner uygulayın. 

Bu sayede eyeliner kaymaz ve daha düzgün bir çizgi elde etmiş olursunuz.



Dudaklarınızın daha dolgun gözükmesi için ışıltılı bir kapatıcıyı dudaklarınızın orta kısmına sürün. Daha sonra parmak yardımıyla kenarlara gelmeyecek şekilde kapatıcıyı yayın. 

Son olarak üzerine bir parlatıcı uygulayın.

 

 

 

kaynak:elmaelma.com