Atari ismi video oyunu hayranları arasında hala ün taşıyor. Sonuçta firma, ev konsolu piyasasını oluşturan firma. Yalnız Atari'nin en son 1993'te çıkardığı Jaguar büyük bir başarısızlıktı. O zamandan bu zamana Atari markası defalarca el değiştirdi, iflasın eşiğinden döndü ve sosyal oyunları ve çevrim içi kumarı pazarlamaya alıştı. Peki Ataribox ne?

Ataribox, orijinal Atari oyunlarıyla yeni deneyimleri birleştirme vaadiyle gelen, konsol dünyasındaki beklenen bir geri dönüş. Ataribox gücünü özelleştirilmiş AMD işlemci ve Radeon Graphics teknolojisinden alacak. Esas ilginç olansa birçok üreticinin aksine ürünün Linux tabanlı olacak olması. Tamamen özelleştirilebilir arayüze sahip olacağı belirtilen ürünün hedefi TV için eksiksiz PC deneyimi sunmak. Bu anlamda kullanıcılar uygulamalar, akışlar, sosyal medya, internette gezinme ve çok daha fazlasına erişebilecekler. 

Şirket, birçok TV cihazının kapalı sistem ve içerik mağazasına sahip olduğunu vurguluyor. Linux sayesinde daha açık, işletim sistemine erişilebilir ve özelleştirilebilir, başka içerik platformlarından da oyun alınabilir bir deneyim sağlanmak isteniyor.

Tonlarca klasik Atari Retro oyunlarının ön yüklü olarak gelecek olan oyun konsolu için farklı stüdyolardan yeni oyunlar da sağlanacak.

Bu perşembe günü önsipariş yoluyla satışa çıkması beklenen cihazın fiyatının 250 ila 300 dolar olacağı belirtiliyor.Haziran ayında varlığı Atari tarafından onaylanan Ataribox oyun konsolunun ilk görüntülerini ise Temmuz ayında görmüştük. Şirket son olarak, nostaljiyi ve günümüz teknolojisi ile birleştirecek oyun konsolunu nihayet satışa çıkarıyor.

mynet.com