Hayvanseverlerin yıllardır yürüttüğü mücadelede önemli bir kazanım elde edildi. Hayvanlara eziyeti önlemek amacıyla hazırlanan kanun tasarısına göre hayvanlara işkence yapan, öldürenler 4.5 yıla kadar, nesli yok olma tehlikesi altında olan hayvanları öldürenler ise 7 yıla kadar hapse mahkûm edilecek. 

Peki sahipsiz hayvanlar? Sahibi olmayan dostlarımıza karşı işlenen suçlar ise Orman ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet başsavcılığına yazılı başvurusuna bağlandı. Taslağın bu maddesi yetersiz bulunacak ve tartışma yaratacak gibi görünüyor. 

Birlikte detaylara bakalım... 

Yıllardır Beklenen Yasa Nihayet Geliyor! Hayvanlara Yönelik Şiddete Hapis Cezası Yolda

Adalet Bakanlığı’nca, son dönemde hayvanlara yapılan işkenceyi önlemek amacıyla hazırlanan kanun tasarısı taslağının torba taslağa dönüştürüldüğü, taslakta TCK, CMK, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve Kabahatler Kanunu’ndaki çok sayıda maddede de değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. 

Milliyet'in haberine göre Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler şöyle...

 Sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldüren 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.


                                
                            </div>
                        </div>

                        

                        <div class=

Bunlar da ilginizi çekebilir