Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ soruşturması kapsamında 36 şüpheli hakkında Ankara merkezli 18 ilde gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Başsavcılık, gözaltı kararı verilen 9 şüphelinin pilot olduğunu bildirdi.

GÖZALTINA ALINAN 36 ŞÜPHELİNİN 9'U PİLOT

FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 33 üsteğmen, 3 teğmen olmak üzere 9'u pilot toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GÖZALTI İŞLEMLERİ 17 İLDE DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandı. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 17 ilde devam ediyor.TÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 33 üsteğmen, 3 teğmen olmak üzere toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı ve 9'unun pilot olduğu kaydedildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara'da ve 17 ilde devam ettiği bildirildi.