Bayram tatilinde hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde poliklinik hizmeti verilmemesi nedeniyle acil servislerde bekleyen hasta sayısında ciddi yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Türkiye'de acil sağlık çalışanlarının çok büyük bir hasta yükü altında bulunduğunu, 9-10 günlük bayram tatilinde de bu yükün daha da artırdığını söylüyor.

Bayram tatillerinde vatandaşların sağlığa erişiminin tek açık kapısının acil servisler olduğuna dikkati çeken Çete, Bayram süresince yoğunluğun git gide artacağına dikkat çekiyor.

Çete; “Toplum Sağlığı Olumsuz Etkileniyor” 

Çete, bu durum nedeniyle doktor ve diğer acil servis çalışanlarının daha fazla yıprandığını ve doğru bir sağlık hizmeti sunulmasının çok da olanaklı olmadığını ifade ediyor.

Hasta Sayısı Arttıkça Memnuniyetsizlik Artıyor

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin de bir şekilde devamının sağlanması gerektiğini ifade eden Çete, bir toplum sağlığı merkezinde çalışan 4-5 hekim varsa 1-2 tanesinin çalışması, gerisinin izinde olmasının sağlanabileceğini belirtiyor.

Sağlık çalışanları, emniyet, silahlı kuvvetle ve maliye gibi diğer kurumlarda alınan bayram tedbirlerinin sağlıkta da alınmasını istiyor.