ANKARA - SERTAÇ BULUR/ORHAN ONUR GEMİCİ

Hafriyat kamyonu ve beton mikseri gibi ağır yük taşıyan araçlara yönelik ülke genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, 293 araç trafikten men edilirken, 2 bin 255 sürücüye çeşitli oranlarda ceza kesildi.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla, geçen hafta şehir içi ve şehirler arası karayollarında kendileri için belirlenen saatler dışında çalışan, muayene ile sigortaları bulunmayan ve standartlara uygun donanıma sahip olmayan hafriyat kamyonu ve beton mikseri gibi ağır yük taşıyan araçlara yönelik 81 ilde denetim gerçekleştirildi.

Türkiye genelindeki denetlemelerde, 18 bin 135 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Denetimlerde 2 bin 255 sürücüye kural ihlalinden ceza uygulandı. Ayrıca eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle 293 araç trafikten men edilirken, 4 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Denetlemelerde en çok ceza, zorunlu olduğu halde araçlarında takograf bulundurmayan veya bunları kullanmayanlar ile araçlarının muayenelerini yaptırmayan sürücülere kesildi.

İstanbul'da GPS sistemi zorunluluğu

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı doğrultusunda il genelinde hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlarda Araç Takip Sistemi (GPS) kullanılması zorunlu hale getirilirken, bu cihazları takmayan araçlara ceza kesilecek.