Gülmek bulaşıcıdır

Yalnız başınıza olduğunuzda sizi yalnızca gülümseten bir durum ya da bir söz kalabalıklar içerisinde karşınıza çıksa gülümsetmekten daha çok kahkahalar atmanıza neden olur. Çünkü araştırmalar göstermektedir ki gülmek gerçekten bulaşıcıdır. Biz gülerken fark etmesek de komik zannettiğimiz olaylara güldüğümüzü düşünürüz. Oysa ki olayı komikleştiren insanın kendisidir. Yani gülme eylemi herhangi bir olay olmadığı durumlarda bile gerçekleşebilen bir davranıştır. Şimdi bu videoyu ilk önce tek başınıza izleyin daha sonra da kalabalık bir arkadaş grubuyla...

Gelotoloji’yi duymuş muydunuz?

Duymamış olmanız yüksek ihtimal. O zaman hemen tanıştıralım, Gelotoloji, gülmenin insan fizyolojisi üzerindeki etkilerini inceleyen bir psikoloji dalıdır. Gülmek farklı uyaranlara karşı bedenin verdiği bir tepkidir. Günlük hayatımızda gerçekleşen komik olaylar, beyin tarafından algılanıp, yorumlanır ve komik olduğuna karar verirse, gülme işlemi için emir verir ve 15 ayrı kas hareketiyle gülme gerçekleşir. Nefes alış veriş ayarlanır ve ağız kasları harekete geçer. Nefes alış verişi ile gülme gerçekleşir. Gülerken fizyolojik olarak da değişiriz ve Gelotoloji bunu araştırır. Siz de gülmenin üzerinizdeki etkilerini fark etmek isterseniz bu videoyu izleyebilirsiniz.

Bir bağ kurma aracı olarak gülmek!

Hiç sevmediğiniz birisi ile aynı ortamda bulunduğunuzu düşünün ve yine o ortamda yapılan bir espriye ya da komik bir duruma herkesle beraber güldüğünüzü ve sevmediğiniz kişininde gülenler arasında olduğunu. Biliçaltımız direkt olarak 'aynı şeylere gülüyoruz' efekti yaratıyor ve olumsuz düşüncelerinizi olumlamak için ilk adımı atmış oluyor. Gülmek, bireyler arasında anlık bir bağ oluşturabilir. Bir grup olarak ya da başkasıyla birlikte güldüğünüzde, bu insanlarla doğal bir bağ kuruluyor ve yeni insanlar etrafında olmaktan kaynaklanabilecek sosyal stresin bir kısmını hafifletmiş oluyor. Sevmediğiniz kişi ile aynı ortamda bulunup gerildiğiniz de ortada bu videoyu açarak aranızda bağ oluşturabilirsiniz.

Televiyon şovlarındaki kahkalar asla tesadüf değil!

İzlediğimiz bazı dizilerde, televizyon şovlarında ya da radyo programlarında gülme efektleri kullanılır. Bu efektlerin çoğunu gereksiz bulursunuz. ‘Komik bile değil o yüzden sahte gülme efekti veriyorlar’ diyebilirsiniz. Ama demeyenler, yani bir şekilde sizin gülmediğiniz ama başka birisine komik gelen bir cümleyi yakalayanlar o ses efektlerine kapılıp daha fazla gülebiliyorlar. Ve hatta, o programdan vazgeçmeyip belli bir süre izlerseniz o efektler sayesinde bir süre sonra kendinizi gülmeye başlamış olarak bulabilirsiniz. Gülmek gerçekten bulaşıcıdır. Aslında gülmenin kaynağının nerede olduğunun bir önemi yok. Onu duymak bile bizi güldürmeye yeter. Gülün bol bol gülün. Gülecek bir şeyler mutlaka bulacaksınız. Bulamayanları ise buraya alalım!

sonhaber.in