Dağlardaki karların erimesiyle birlikte su seviyesinde yaşanan azalma, Göynük Kanyonu'nu yürüyüş ve geziye hazır hale getirdi. Kanyondan akan su miktarının azalmasıyla safari yapmaya elverişli hale gelen bölge, macera tutkunlarını ağırlıyor. Her yıl binlerce tatilciyi ağırlayan kanyonda, doğa yürüyüşleri, trekking, zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi çeşitli doğa aktiviteleri yapmak mümkün.

Profesyonel rehberler eşliğinde park içerisinde düzenlenen heyecanlı etkinliklere katılan tatilciler, adrenalin ve macerayı doyasıya yaşıyor. Bireysel veya gruplar halinde hareket edilen kanyon turunda turistler, trekking, canyoning, paintball ve zip wire gibi hem eğlence hem de adrenalin yüklü etkinliklere katılıyor. Kış aylarında derinliği 8 metreye kadar ulaşan konyanda, yaz sezonunda su oranı oldukça azalıyor ve yürüyüş yapmaya elverişli hale geliyor.

Kanyon, kış aylarında turistik turlara kapanıyor. Kanyonun üst kısımları ise 12 ay kullanıma devam ediyor. Göynük Kanyonu aynı zamanda Likya Yolu'nun önemli bir bölümünün geçtiği bölge özelliğini de taşıyor. Bu özelliği sayesinde Likya Yolu'nu keşfetmek isteyenlerin yolu da kanyona düşüyor. Maceracılar yürüyüş yolunu kullanarak kanyonun derinliklerini keşfetme imkanı yakalıyor.