Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi

Geçtiğimiz yıllarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan Gökmenprojesi ile Türkiye’deki uzay ve havacılık çalışmaları için bir merkez oluşturulmak istenmişti. Bu amaçla, Ulaştırma Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleriyle toplam 200 milyon lira bütçeyle Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi inşaatına başlandı.

170’e yakın interaktif etkinliğin yer alacağı projede, uzay ve havacılığa merak duyan gençler için önemli bir ortam oluşturulacak. Merkezin Avrupa’nın en iyisi olacağını iddia eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Ülkemizin geleceği için stratejik sektörlerde ağırlığımızı artırıyoruz. Bursalı firmalarımız artık yeni stratejik sektörlere yönelik önemli adımlar atıyor. Kentimizin 2013 yılında havacılık ve savunma sektörlerinde ihracatı yaklaşık 4,8 milyon dolardı. 2017 yılı sonu itibarıyla sektörün ihracatı 7,6 milyon dolara yükseldi. Odamız bünyesindeki kümelenme ve Ur-Ge faaliyetlerinin de katkılarıyla firmalarımız artık milli projelerde daha fazla rol alıyor.” açıklamasında bulundu.

Türk Uzay Ajansı’ndan bilgi yok

2017’nin sonlarına doğru Türk Uzay Ajansı’nın kurulacağını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  ”Türk NASASI” dediği uzay ajansıyla ilgili kanun tasarısı hazırlanmasına ön ayak olmuştu. Yapılan açıklamalarda ajansın kurulum çalışmalarına hızlıca başlanacağı söylenmişti. Ancak, aradan geçen aylara rağmen, ajansın kurulum çalışmalarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Shıftdelete.Net