11'inci Gazipaşa Tarım Fuarı Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanında kapılarını açtı.

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Milletvekili Arif Albayrak'ın da aralarında bulunduğu protokol mensupları fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti.

 

Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, 1998 yılında küçük bir serada ilkini gerçekleştirdikleri Gazipaşa Tarım Fuarı'nın günümüzde Türkiye'nin en önemli yöresel tarım fuarı olduğunu söyledi. 

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de, iki yılda bir gerçekleştirilen tarım fuarının ilçeye son derece fayda sağladığını, bu yıl da düzenlenen fuarın üreticiye gelişen teknoloji ve yöntemler hakkında son derece yararlı olacağını söyledi.


Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya ise fuarın ilçenin tanıtımının yanı sıra tohumculuktan fideciliğe, damla sulama sistemlerinden gübreleme metotlarına, tarımsal aletlerden ilaçlama ve seracılığa kadar çok geniş yelpazedeki sektör temsilcileri ile üreticileri bir araya getirdiğini söyledi. 

 

Fuarı gezen protokol mensupları, Alanya Belediyesinin açtığı, "Muz lifinden yöresel ürünler" standına büyük ilgi gösterdi. Kaymakam Kaya, önlük giyerek muz lifi üretti.


Gazipaşa Belediyesinin açtığı ve 9 farklı ülkeden toplam 32 ressamın katıldığı Sanat Sempozyumunda ortaya çıkan ürünlerin sergilediği stant da ilgi gördü.