ABD'nin korkuyla beklediği Florence kasırgası tüm hızıyla vurmaya devam ederken yetkililer de arka arkaya uyarılarda bulunuyor. Karaya inen tropik Florence Kasırgası'nın getirdiği şiddetli yağmurlar Carolina eyaletinde sellere yol açtı. Doğal afette biri bebek 7 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

KASIRGANIN KUZEY CAROLİNA'DA SELLERE YOL AÇACAĞI KAYDEDİLDİ

Florence Kasırgası Güney Carolina üzerinde etkili olurken, kasırganın asıl yağmur etkisinin Kuzey Carolina'da ağır yağışlara yol açtığı, birkaç gün daha bazı bölgelerde sellere yol açacağı kaydedildi.

Güney Carolina'da suların yükselmesiyle Myrle plajı yakınlarındaki Conway bölgesinde 3 gün daha büyük sellerin oluşmasının beklendiği belirtildi.

Cuma günü Kuzey Carolina kıyılarına ulaşan Florence Kasırgası, bölgede ve Güney Carolina'da 950 bin kişiyi elektriksiz bıraktı.

MADDİ HASAR 170 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

Analiz şirketi CoreLogic, kasırganın 170 milyar dolardan fazla maddi hasara yol açabileceğini ve yaklaşık 759 bin ev ve işyerinin etkilenebileceğini açıkladı.

Enerji şirketleri de kasırganın bazı bölgelerde görünür gelecekte elektrik kesintilerine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Carolina'daki bir enerji şirketinin yönetim kurulu başkanı "Bu sıradan bir fırtına değil, insanlar uzun bir süre, günlerle değil haftalarla ölçülebilecek bir süre elektriksiz kalabilir." dedi.

RÜZGARIN HIZI SAATTE 145 KM'Yİ BULDU

Florence kasırgasıWilmington'ın batısındaki Wrightsville kumsalına ulaştı. Rüzgarın hızı saatte 145 km'yi buldu. Kuzey Carolina'nın New Bern kentinde su seviyesi yükseldi, 200 kişi kurtarıldı.

Kuzey ve Güney Carolina'da en az 500 bin kişi elektriksiz kaldı. Doğu kıyısında 1300'den fazla uçuş iptal edildi. Kuzey Carolina'nın Jacksonville kentinde bir otelin çatısı çöktü, 60 kişi kurtarıldı. Florence Kasırgası'nın hızı Kategori 1'e gerilemiş olsa da kasırga ve yağmurun saatler sürmesi bölge için büyük bir tehlike oluşturuyor.

KASIRGANIN ROTASINDAKİ HAPİSHANELER BOŞALTILDI

Uzmanlara göre kasırga hala okyanustan güç kazanmaya devam ediyor. Meteorologlara göre, kasırganın etkisi günlerce sürebilir. Bu da yoğun yağış ve yükselen su seviyesi yüzünden çok geniş bir alanın su altında kalması demek. Kuzey Carolina'da en az 12 bin kişi sığınaklarda kalırken, kasırganın rotası üzerinde bulunan 3 bin kişi cezaevlerinden ve ıslah evlerinden tahliye edildi.