Batı Şeria’nın Nablus şehri yakınlarında Madama köyünün doğu girişini kapayan İsrail askerlerine taş atan Filistinli gençleri nasıl vurduklarını zevkle anlatan ve zevkten dört köşe olup attıkları kahkahalı görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.
Yaklaşık 11 İsrail askeri kendilerine 60 ila 80 metre mesafeden taş atan Filistinli gençlere karşı diz üstü çöküp nişan alan bir arkadaşlarını nasıl tebrik ettikleri görüntüleri yayınlandı. İsrail askerleri, gençlere karşı kauçuk kaplı mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Filistinli 7 genç İsrail polisinin attığı mermi ve göz yaşartıcı gazdan yaralandı. Yaralılardan ikisi Nablus’ta bir hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralı 5 Filistinli ise olay yerinde tedavi altına alındı.
Görüntülerde Filistinli gençleri avlamak isteyen 3 İsrail askeri görülüyor. İsrail askerleri Filistinli gençleri nasıl avleyacaklarının planını yaparken biri diz üstü çökerek Filistinli gençlere nişan alıyor. Ayaktaki asker oturup nişan alana “Hemen atış yapma sonra kaçarlar. Taşları bize ulaşıncaya kadar bize yaklaşacaklar o zaman ateş edersin" diyor. Filistinli genç yaklaşınca ateş açan asker bir anda büyük bir kahkaha atarak “Onu vurdum” ifadelerini kullanıyor. Daha sonra Filistinli genci yalnızca elinden vurduğunu anlayınca diğer asker ateş etmeye başlıyor ve ardından onu vurdum deyip oradan uzaklaşmaya başlıyorlar. Daha sonra “Ambulans geldi” diyerek gelen vurduklarını birbirlerine teyit ediyorlar.
(İHA)