Facebook bilgilerinizi korumak için ikinci adıma geçildi

Mart ayında patlak veren skandalın ardından, Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile 3 farklı adımda kullanıcıların güvenlerini yeniden sağlamak istediklerini belirtmişti. Bu amaçla harekete geçen sosyal medya devi, sizin bilgilerinizi paylaşan veya paylaşma ihtimali olan uygulamaları araştırmaya başladı.

Güveni geri kazanma operasyonunun ilk parçası Cambridge Analytica olmuştu. Yeni bir hizmeti devreye sokan şirket, hazırladığı sayfa ile bilgilerinizin paylaşılıp, paylaşılmadığını sorgulayabileceğiniz bir araç geliştirmişti. Böylece insanlar kolaylıkla kişisel verilerinin Cambridge Analytica’ya gidip, gitmediğini öğrenebildiler.

İkinci adımsa bilgilerinizi çalan veya çalma ihtimali olan uygulamaları saptamak olmuştu. İşte bunun için yapılan büyük araştırmanın ardından, ilk etapta tam 200 uygulama askıya alındı ve soruşturma başlatıldı.

Şüpheli uygulamaların sizin bilgilerinizi çektiği anlaşılırsa hem platformdan uzaklaştırılacaklar, hem de haklarında yasal işlem başlatılacak.

Konuyla ilgili olarak mesaj paylaşan Facebook yönetimi, bu uygulamalardan neden şüphelendiklerini açıklarken, kullanıcıları gelişmeler hakkındabilgilendirme sözü verdi.

Kaynak:Shiftdelete.net