Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir tekstil fabrikası henüz bilinmeyen bir neden dolay çıkan yangın sonucunda alevlere teslim oldu. Yangında 5 kişi yaralanırken 5 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Yangın, 09.50 sıralarında Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi üzerindeki bir fabrikada meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan tekstil fabrikasında henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm fabrikayı sardı.

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Yangını fark eden çevredekilerin ihbarı üzerin üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekibi ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlerin çevredeki fabrikalara sıçramaması için önlem aldı. Ekipler, zaman zaman patlama sesleri de duyulan yangına güçlükle müdahalede bulundu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle üç saatin ardından kontrol altına alındı.

5 KİŞİ HASTANELERE KALDIRILDI, 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri yanan fabrikaya girdi. Fabrikada bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. İtfaiye ekipleri fabrikada başka kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor.

Yangın sırasında içeride bugün mesaiye gelen yaklaşık 30 kişi bulunduğu, birçoğunun kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı, yaralanan 5 kişi ise çevre hastanelere kaldırıldı.