Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, düzenlenen basın toplantısında Türk halkına seslenerek Sırbistan’ın, Türkiye’yi gerçek bir dost olarak gördüğünü ifade etti. Sırbistan’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilk tepki gösteren ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Vuçiç, "Aynı gece yaptığımız resmi açıklamayla Türkiye’nin demokratik yapısının muhafazasını destekleyen bir tavır aldık ve darbe girişimine tepki gösteren ve kınayan ilk ülkeler arasında yer aldık" diye konuştu.

Darbe girişimini tam manasıyla bir terör eylemi olarak tanımlayan Vuçiç, "Sırbistan, bu nedenle resmi ve meşru olan organların arkasında yer alarak demokratik yollarla seçilmiş Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemiştir" diye konuştu.

Ülkesinin teröre karşı mücadelede işbirliğine her zaman hazır olduğunu ifade eden Vuçiç, "Sırbistan, hiçbir zaman Türkiye’deki meşru iktidara karşı çevrelerle pakt kurmayacaktır. Çünkü halk tarafından seçilmiş olanlarla işbirliği kurmayı prensip ediniyoruz. Sırbistan, diğer devletlerle olan ilişkilerinde temiz bir siyaset benimsiyor. Ne Gülen’in takipçileriyle ne de benzeri başka bir çevreyle hiçbir hususta işbirliğimiz söz konusu dahi olamaz" dedi.