Antalya'da iki katlı müstakil bir evde pazar akşamı çıkan yangın, yaşlı çifti evsiz bıraktı. İki katlı evin üst katı tamamen kullanılmaz hale geldi. Alt kattaki tek odalı bölüm de eşyalarla birlikte kül oldu. Yanan evlerinin bahçe tarafındaki balkon boşluğunu battaniyelerle çevirerek yaşam alanı oluşturan Durmuş Ali-Şerife Güzel çifti, komşuların getirdiği yemekle karınlarını doyuruyor.

KANSERLE MÜCADELE EDİYOR


Yangının ardından evinin tamamının kül olduğunu gözyaşları içinde anlatan Şerife Güzel, eşinin akciğer kanseri olduğunu ve zor şartlarda yaşam savaşı verdiklerini söyledi.

10 YIL ÖNCE DE EVLERİ YANMIŞ


Kağıt toplayıp satarak geçimini sağladığını anlatan Durmuş Ali Güzel, "Bir oğlum var. Bizim yanımızda yaşıyor. Yangında onun yaşadığı küçük alan da yanıp kül oldu. 10 yıl önce de evimizde yangın çıkmıştı. O zamanda aynı şekilde tüm eşyalar ve ev yanmıştı. Zamanla evi toparladık, yaşamımızı kurduk. Ancak şimdi maddi, manevi gücüm yok. Canımızı zor kurtardık" dedi.

Yetkililerden yardım isteyen Şerife Güzel de "Evsiz yaşamak çok zor. Bize yardım etsinler. Şu an ekmek alıp yemek yapacak param yok" dedi.