Olay, akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Işıklar Semtinde bulunan tarihi Saat Kulesi yanında meydana geldi. İddialara göre, burada 'evet' standı açan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile yoldan geçen Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer’e üzerinde ’evet’ yazılı broşür uzattı. 

Yine iddiaya göre, Rahşan Karasu broşürü yırtıp AK Partililerin üzerine fırlatıp, başörtülerini çekti ve hakaret ederek darp etti. 

Bunun üzerine taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya döndü. Kısa süre sonra polisin olay yerine gelmesiyle taraflar birbirinden şikayetçi oldu. AK Parti'li Yasemin Kenan ve Nurcan Şekercioğlu, başörtülerini çıkartmaya çalıştıklarını iddia ettikleri anne-kızdan şikayetçi oldu. 

 

Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer de onlardan şikayetçi oldu. Taraflar, ifadelerine başvurulmak üzere Yenikapı Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan taraflar daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Olayın olduğu sırada Antalya Ticaret Borsası’nda Sivil Düşünce Platformu'nun düzenlediği bir programda anayasa değişikliği paketi konusunda bilgiler veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olayı duyduktan sonra sert tepki verdi.

Emniyette işlemleri tamamlanana Rukiye Karasu ve kızı Zehra Özer 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçundan adliyeye sevk edildi. iki kadın savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Anne kızın bu ilk vukaati değildi. Anne kız 16 Ocak 2014 tarihinde Antalya'da Ak Parti'li belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı emniyet kayıtlarında ortaya çıktı. 

Ak Partili Yasemin Kenan ve İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç yaşanan ilgili olayla ilgili   açıklama geldi.