Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında verdiği hibe destekten faydalanan 27 yaşındaki ev hanımı Vildan Yalçın, muz serası kurarak kendi işinin sahibi oldu. 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri ile “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında 30 bin lira hibe destek alan ev hanımı 27 yaşındaki Vildan Yalçın, aldığı destekle Gazipaşa’da muz serası kurdu. Bir yandan ev hanımlığına devam eden Yalçın, bir yandan da serasının bakımını yaparak ilk hasadını alacağı günü bekliyor. Devletin verdiği hibe desteği duyduktan sonra başvuruda bulunduğunu ve kendisine hibe desteği çıktığını belirten iki çocuk annesi Yalçın, 30 bin TL hibe desteği aldıktan sonra 75 bin lira düşük faizli destek kredisi kullanarak serasını tamamladığını söyledi. Yalçın, muz üretiminin serada kolay ve masrafsız olması nedeniyle muz serası yapmayı tercih ettiğini kaydetti. 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün girişimleriyle bakanlığın verdiği destekten ilçede 21 kişinin faydalandığını belirten Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, destek alanların 11 tanesinin hibe desteği muz serası yapmada kullandığını ifade etti. Vildan Yalçın’ı girişiminden dolayı tebrik eden Kaymakam Kaya, “İnşallah bu senenin haziran-temmuz ayında muzlar doğum yapacak, ağustos ayı gibi de ilk hasadı yapacağız. Antalya’da gerçekleşen muz üretiminin yüzde 50’sini yapan bir ilçe olarak bunu kadınıyla erkeğiyle yapıyoruz. Macar Mahallemizde bu girişimi yapan Vildan Hanım ile beraberiz. Kendisinin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bir insana bir heyecan bir hedef vermek apayrı bir şey, biz bu öz güveni kendisinde gördük. Bahçenin bakımından da anlaşıldığı üzere tarıma bayan eli değmesi bir ayrıcalık katıyor. İyi ki varlar. Bu projeler devam edecek” diye konuştu.


Bir yandan ev işleriyle uğraşırken bir yandan da muz serasının bakımıyla ilgilenen Vildan Yalçın, “Her ikisini de bir arada götürmek bazen zor oluyor. Çocuklara eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Sera kurduğumu duyanlar bu işi başaramayacağımı söyledi ama sonra işin üstesinden geldiğimizi gördüler” dedi.


Ağustos ayında ilk hasadı yapacağını belirten Yalçın, “Bu yüzden çok heyecanlıyım. İlk paramı kazanacağım. İlk paramla ilk taksitimi ödeyeceğim. Bu beni heyecanlandırıyor” diye konuştu.
Yalçın tüm kadınlara cesur olmaları ve bu imkanlardan faydalanmalarını tavsiye etti.