1. Külotlu Çorap Yokluğuna Kesin Çözüm: Bacak Boyama

Külotlu Çorap Yokluğuna Kesin Çözüm: Bacak Boyama

1940'lı yıllarda yaşanan naylon kıtlığından dolayı kadınlar için külotlu çorap üretimi yapılmıyordu. Bu nedenle aynı görünümü elde edebilmek için piyasaya külotlu çorap görünümü veren boyalar sürüldü.

 

2. İşkenceden Beter Uygulama: Aşırı Küçük Ayaklar

İşkenceden Beter Uygulama: Aşırı Küçük Ayaklar

13. yüzyılda soyluların eşleri ve kızları arasında oldukça popüler bir uygulama olan ayak bağlama, en acı verici güzellik uygulamalarından biriydi. Erken yaşlardan itibaren sarılmaya başlayan ayaklar, kemiklerin kırılması ve parmakların içe doğru bükülerek yumruk şeklini almasıyla sonuçlanıyordu.

3. İş Yapmamak için Bahane Arayanlara: Metrelerce Uzunlukta Tırnaklar

İş Yapmamak için Bahane Arayanlara: Metrelerce Uzunlukta Tırnaklar

Çinlilerin bir garip uygulaması da çılgıncasına uzattıkları tırnaklardı. Hem kadın hem de erkeklerde zenginliğe işaret olan uzun tırnaklar, bu kişilerin ellerini kullanarak hiçbir iş yapmaya ihtiyaç duymadığının göstergesiydi.

4. Nefesi Tıkamaya Birebir: Burun Tıkaçları

Nefesi Tıkamaya Birebir: Burun Tıkaçları

Hindistan'daki Apatani Kabilesinde oldukça yaygın olan burun tıkacı, kadınları güzelleştirmek için değil de çirkinleştirmek için yapılan bir uygulama aslında. Çünkü Apatani kadınlarının Hindistan'ın en güzel kadınları olduğu söyleniyor. Bu durum diğer kabilelerin ilgisini çekip de savaşa neden olmasın diye burun tıkaçlarıyla kadınların bu 'çekici görünümleri' azaltılıyor.

 

5. Rönesans'ta Seksapel Göstergesi: Tıraşlanan Kaşlar

Rönesans'ta Seksapel Göstergesi: Tıraşlanan Kaşlar

Nedendir bilinmez ama Orta Çağ ve Rönesans döneminde kadınlarda kaşın pek sevildiği söylenemez. O dönemlerde güzel sayılabilmeniz için kaşlarınızı tıraş edip yüzünüzün tazeliğini ön plana çıkarmanız gerekiyordu. Şimdiyse insanlar kaş ektirmek için tonlarca para döküyor. İnsanoğlu işte...

6. En Güçlü Erkeği Elde Etmenin Acısı da Büyük: Dudak Plakaları

En Güçlü Erkeği Elde Etmenin Acısı da Büyük: Dudak Plakaları

Etiyopya'daki Mursi kabilesinde, küçük yaşlardan itibaren kadınların ağzına plaka takılmaya başlanıyor ve plakaların büyüklüğü zamanla kademeli olarak artırılıyor. Kadınların taktıkları bu plakalar, onların ne kadar becerikli ve sağlam karakterli olduklarını gösteriyor. İşin ilginç yanı, kabilenin en güçlü erkeğine sahip olmak istiyorsanız, o kadar büyük bir plaka takmanız gerek. Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır diye düşünüyorlar galiba.

7. Çürükleriniz İtinayla Saklanır: Siyaha Boyanmış Dişler

Çürükleriniz İtinayla Saklanır: Siyaha Boyanmış Dişler

Eğer her gün dişlerinizi fırçalamaya üşeniyorsanız, Japonların asırlar önceki bu güzellik uygulaması sizin için biçilmiş kaftan olabilir! 19. yüzyılda Japon kadınların dişlerini siyaha boyamaları evli ve çekici bir kadın olduklarının göstergesiymiş.

8. Damar Damar Üstüne: Vücuda Damar Çizme

Damar Damar Üstüne: Vücuda Damar Çizme

18. yüzyılda İngilizler için aşırı beyaz ten asalet belirtisiydi, çünkü beyaz ten güneş altında ağır işlerde çalışılmadığına işaret ediyordu. Boyun ve göğsü sergilemek de moda olunca, kadınlar tenlerinin beyazlığını vurgulamak için göğüslerine mavi damarlar çizmeye başlamışlardı.

9. Alnıma Yazdı Kader: Saçın Alın Hizasında Tıraşlanması

Alnıma Yazdı Kader: Saçın Alın Hizasında Tıraşlanması

Yine Rönesans döneminde, kadınlar tarafından uygulanan bir garip yöntem de alnı ön plana çıkarmak ve yuvarlak bir kafatasına sahip olduklarını göstermek için saç çizgilerini yok etmekti. Bunu da alın bölgesindeki saçları kopararak ya da tıraş ederek yapıyorlardı.

 

10. Memelerden Ne İstediniz: Korse ile Ayrılan Memeler

Memelerden Ne İstediniz: Korse ile Ayrılan Memeler

16. yüzyıldan itibaren korse kadınların en çok kullandığı aksesuarlardan biriydi. İnce bel ve dik duran göğüs, kadınlara zarif ve diri bir vücuda sahip oldukları hissini veriyordu. Ancak "Boşanma Korsesi" adı verilen bir korse moda olunca kadınlar için de çileli günler başladı. Nefes almanızı neredeyse imkansız hale getiren, belinizi kürdandan daha ince yapan ve memelerinizin arasında neredeyse otoyol inşa edilecek kadar bir boşluk yaratan bu korselerin neden moda olduğu ise merak konusu...

Bonus: Çin'de Kaş İşine Girmek İsteyenlere Özel... Kısa ve Yüksek Kaşlar

Bonus: Çin'de Kaş İşine Girmek İsteyenlere Özel... Kısa ve Yüksek Kaşlar

Bu Çinliler neden böyle insanlar, gerçekten bir fikrimiz yok. Ama Rönesans dönemi kadınlarının aksine kaşı sevdikleri aşikar. Eski çağlarda Çinli kadınlar kaşlarını kısa ve saç çizgilerine yakın olacak şekilde şekillendiriyorlarmış. Bizde yüze bu acıklı ifadeyi veren modelin adı Küçük Emrah olarak geçiyor amma velakin Çinli kadınlar arasında oldukça popülermiş.

Gördüğünüz gibi Türk kadınının böyle şeylere hiç ihtiyacı olmamış

Gördüğünüz gibi Türk kadınının böyle şeylere hiç ihtiyacı olmamış
                                
                            </div>
                        </div>

                        

                        <div class=

Bunlar da ilginizi çekebilir