Merkeze bağlı Tekyol Ortaokulu bahçesinde meydana gelen talihsiz olayda hayatını kaybeden Eren Özkan’ın sınıf arkadaşlarına öğretmenleri tarafından moral ve motivasyon dersi verildi. Hayatını kaybeden 6. sınıf öğrencisi Eren Özkan’ın fotoğrafını sırasında tutan arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Duygu dolu anların yaşandığı derste, öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu. Hayatını kaybeden Eren’in üzüntüsünü yaşayan sınıf arkadaşları, yoğun bakımda ve yaralı olan arkadaşları için de dua ettiler. 

"ACI BİR OLAY, TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL, ANLATILMAZ"
Öğrencileri teselli eden öğretmenler, "Dün 29 Ekim’i kutlarken hepimizin istemeyeceği, hayal edemeyeceği, kabus gibi bir gün yaşadık. Hepimiz acılıyız, hepimizin içi yanıyor, içi parçalanıyor. Sizinle beraber tüm Tekyol köyü, tüm Muş, tüm Türkiye’nin içi yanıyor, içi kanıyor. Maalesef 6/A sınıfından Eren Özkan arkadaşımızı kaybettik. Bütün öğretmenler olarak buradayız. Biliyoruz bu çok acı bir olay, tarifi mümkün değil, anlatılmaz. Ama hayat devam ediyor, okul devam ediyor, bizler buradayız. Bunun böyle olması, bu olayın yaşanması hepimizi çok üzdü. Bizim için burada konuşmak gerçekten çok zor. Şu anda bir öğretmen olarak burada size ders anlatmak gerçekten çok zor. Okulumuz eğitim öğretime devam edecek. Bizim bu saatten sonra daha güçlü olmamız lazım, birlikte olmamız lazım. Eren arkadaşımız için dua etmemiz lazım. Fırat arkadaşımızın kurtulması için daha da çok dua etmemiz lazım. Acımız çok taze, çok iyi hissetmiyoruz kendimizi. Ama zamanla her şey yoluna girecek" dediler.

EREN’İN SINIF ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Rüzgarın etkisiyle devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybeden Eren Özkan’ın sınıf arkadaşı Rana Dindar, Eren’i anlatırken gözyaşlarını tutamayarak, hıçkıra hıçkıra ağladı. Eren’in çok iyi biri olduğunu anlatan Dindar, "Arkadaşımız çok terbiyeliydi. Onu çok seviyorduk" ifadelerini kullandı.

"AİLENİN İKİNCİ BÜYÜK ACISI"
3 yıl önce Eren’in 18 yaşındaki ablasını trafik kazasında kaybeden Özkan ailesi, Eren’i kaybetmekle ikinci kez büyük bir acı yaşıyor. Aynı ailede ikinci bir felaketi yaşadıklarını ifade eden Eren’in amcası Selahattin Özkan ise, "3 yıl önce Eren’in ablasını bir trafik kazasında kaybettik. Bu ikinci bir felaket, Allah kimsenin başına getirmesin" şeklinde konuştu.
( Uğur Ulu/İHA)