Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'un "Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan'a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek" açıklamasına çok sert verdi. Erdoğan, "Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil" dedi.
GÜÇLERİ YETİYORSA 'ERDOĞAN'I BRÜKSEL'E SOKMAM' DESİNLER

SORU:
NATO zirvesi için Brüksel'e gideceksiniz? Brüksel Belediye Başkanının sözleri oldu: Erdoğan yandaşlarının gösteri yapmasına izin vermeyeceğiz dedi...
Brüksel Belediye Başkanı kendi işine baksın. Sokaklarını temizlesin. Belkçika'nın NATO'daki temsilini üstlenen konuşsunlar. Ben kalkıp da Brüksel Belediyesi'ni ziyaret etmiyor. Bu noktada Belçika yetkililerini de ziyaret etmiyorum. Ben Belçika'da yapılacak NATO zirvesine katılıyorum. Belçika yetkililerin gücü 'Ben Erdoğan'ı Brüksel'e sokmam' diyorlarsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum zırvaya değil... NATO terörle mücadelede rol almayacaksa neden var?
BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI "İZİN VERMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

PS (Sosyalist) Partili Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, "Bu ziyaret vesilesiyle, Brüksel topraklarında Erdoğan'a destek mahiyetindeki hiçbir eyleme ve toplanmaya izin verilmeyecek" dedi. Bu konuda "kesin kararlı" olduğunu kaydeden Mayeur, "Türk makamlarını da resmi olarak haberdar edeceğim. Erdoğan'ın gelip Brüksel'de kendi küçük kutlamasını yapması söz konusu olamaz" diye ekledi.