Davul zurna eşliğinde askere uğurlanan gençlere kınalar yakıldı. Vatani görevlerini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşayan engelli askerlerin gözlerinin içi gülerken, aileleri ise hem sevinç hem hüznü bir arada yaşadı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası önünde engelli gençler için asker uğurlama töreni düzenlendi. Özel bireylerin sevincine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de ortak oldu. Ebru Türel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, daire başkanları, belediye bürokratları ve asker adaylarının ailelerinin katıldığı asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde Türk bayrakları ve boyunlarına takılan al yazmalarla halay çekip, davul zurna eşliğinde zeybek oynayan engelli gençler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı.


 

Asker kınasını başkanın eşi yaktı

 

Engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakıldı. Askerlere kınasını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel yakarak hediyeler verdi. Türel, askerleri uğurlarken, annelerini de kutladı. Bugünün anlamlı ve çok güzel bir gün olduğunu belirten Ebru Türel, engelli annelerinin mutluluğunu paylaştı. Ebru Türel, vatan sevgisinin önemine değinerek, özel askerlere hayırlı teskereler diledi.

 

Asker uğurlama töreninde duygusal anlar da yaşandı. Engelli anneleri, evlatlarının bir günlük de olsa vatani görevlerini yerine getirecek olmalarından dolayı duygulandı. Engelli asker Akif Başaran’ın annesi Ümmü Başaran, bugünü yaşatan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, "Oğlumun kendisine ayrı bir güveni geldi. Arkadaşlarıyla birlikte askerlik heyecanını en güzel şekilde yaşıyor. Oğlumun gözlerinin içi gülüyor. Bir günlük bile olsa bu bize yeter. En büyük asker bizim asker" diye konuştu.

 

Halil Çetin’in annesi Serpil Çetin de, hem buruk, hem sevinç olmak üzere iki duyguyu bir arada yaşadıklarını belirterek, "Şükürler olsun Allah bize nasip etti. Çok güzel bir etkinlik oldu. Biz olsak bu imkanı sağlayamazdık. Sebep olanlardan Allah razı olsun" dedi. Hacı Bıyık’ın annesi Gülcan Bıyık da, "Hem hüzünlüyüm. Hem sevinçliyim. Engeli aşabilmek güzeldir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diyerek duygularını dile getirdi.

 

Özel asker adaylarından 28 yaşındaki Çapan Duman ve 22 yaşındaki Hacı Bıyık da vatani görevlerini yerine getirmekten dolayı mutluluklarını dile getirdi. Duman ve Bıyık Büyükşehir Belediyesine askerlik töreni için teşekkür etti.

 

Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler örf ve adetlere göre askerliğe uğurlandı.