KORENDER Başkanı Mehmet Uysal, yardımcısı Gülsüm Kabadayı, üyeler Gülşen Güler ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Korkuteli Engelli Hizmet Birimi Sorumlusu Serpil Kızıloğlu, Korkuteli’ne bağlı Yazır Mahallesinde engelli 3 çocuğuyla yaşayan 75 yaşındaki Meryem Demirbaş’ı ziyaret etti. Ziyarette İstiklal gazisi olan eşi Durmuş Demirbaş’ın yıllar önce vefat ettiğini belirten Meryem Demirbaş, "6 çocuğumdan 3 tanesi doğuştan zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. Doğuştan engelli çocuklarım Durmuş (54), Adem (44) ve Ümmü Demirbaş (38) ile birlikte yaşıyorum. Üçünün tüm ihtiyacını ben karşılıyorum. Bir gün bile 'of' demedim. Evlatlarım nedeniyle 55 yıldır bir komşumun kapısını çalmış değilim. Günümün 24 saatini onlarla geçiriyorum. Çocuklarımı mutlu etmek, kendi sağlığımdan daha önemli. Onlar benim yaşam kaynağım. Allah’ın takdiri böyleymiş. Ömrüm yettikçe de kimseye muhtaç etmez bakarım" dedi.
Meryem Demirbaş, "Bir çocuğum rahatsız olsa onu doktora götürsem diğer çocuklarımı koyacak yerimiz yok. Benden ayrılmıyorlar. Ben hakkın rahmetine kavuşursam bu çocuklarıma kim bakar bilemiyorum. Allah’ın dediği olur. En büyük hastalık zihinsel akıl hastalığı. Akıl olduktan sonra her şey olur. Kendime ayıracak 1 dakikam bile yoktur. Komşulara gidemem. Hayatıma şükrediyorum hiç de ağlamıyorum" ifadelerini kaydetti.
Annelerin hakkının ödenmesinin mümkün olmadığını belirten Korkuteli Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Gülsüm Kabadayı, "Meryem annemiz büyük fedakarlık göstererek, yıllarca engelli çocuklarını sabırla büyütmeye çalışmışlar. Bu fedakarlık hiçbir zaman küçümsenemez. Annelerimizi bizim için çok değerlidir. Kendisine fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Korkuteli Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak taleplerini ve isteklerini aldık. Elimizden ne geliyorsa gereğini yapacağız" diye konuştu.
Korkuteli Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, engelli 3 çocuğuyla yaşayan 75 yaşındaki Meryem Demirbaş’a 'Yılın Annesi' plaketi takdim edildi.