Elmalı Devlet Hastanesinde laparoskopik yöntemle safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi. Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Burak Emre Demir, safra kesesi ameliyatlarını laparoskopi yöntemini kullanarak teknolojik aletlerle ve başarılı bir şekilde hastalara uyguladıklarını söyledi.

 

Demir, "Laporoskopi"nin halk arasında kapalı, kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak da bilindiğini belirterek, "Ameliyat alanında doku hasarının en az olduğu, daha kolay ve hızlı iyileşmenin sağlandığı laporaskopik ameliyat yöntemi ile Elmalı Devlet Hastanemiz’de 2015 yılından itibaren 35 hastamıza safra kesesi ameliyatı gerçekleştirdik” dedi.

 

Laparoskopi hakkında teknik bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Güvenç Cantilav ise, “Laparoskopi karın içinin bir video kamera ile gözlenmesi işlemi olmakla birlikte, bu yöntem ile karın içi aydınlatılarak, hastalık veya problemleri doğrudan gözlemleme ve de gerekirse aynı anda karnın çeşitli bölgelerine açılan birkaç santimetrelik deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler ile tedavi olanağı sağlanmaktadır. Bu yöntemle görüş alanı daha büyük, geniş ve net olmaktadır.”

 

Dr. Cantilav, “Bu yöntem ile yapılan ameliyatlarda uzun kesiler olmaması ve deri yüzeyinde estetik açıdan rahatsız eden izler kalmaması hem görsel hem de estetik bir avantaj sağlamaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, laparoskopik ameliyatların açık ameliyatlara göre başta kanama ve enfeksiyon olmak üzere daha az yan etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Safra kesesi ameliyatlarında karında küçük bir kesi açılarak laparoskopi ile safra kesesi çıkarılmaktadır. Laparoskopik safra kesesi ameliyatı sonrası kesi az olduğundan hastanın iyileşme ve hastanede yatış süresi de kısalmaktadır” dedi.