Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin ekonominin beklenenden daha hızlı iyileştiğinin kanıtı olduğunu ifade etti. 

Matys, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'de ekonomik aktivitenin mali teşviklerle desteklendiğini, özel tüketim ve ihracatın da büyümenin önemli kaynakları olduğunu söyledi.

"TL istikrar kazandıkça tüketici harcamaları artacak"

Matys, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin ekonominin beklenenden daha hızlı iyileştiğinin kanıtı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, ekonomiyi uzun vadede iyi dengelenmiş ve sürdürülebilir bir büyüme yoluna koyma yolunda çabalarını daha fazla yoğunlaştıracak. Bu tür çabalar, sadece Türk şirketleri için değil, yabancı yatırımcılar için de cesaret verici olacak."

"Türk ekonomisi dayanıklılığını ispat etti"

ABN Amro Ekonomisti Nora Neuteboom da Türkiye'nin tekrar daha yüksek büyüme rakamlarına doğru toparlanma gücünü gösterdiğini belirtti.

Neuteboom, sanayi üretimi gibi öncü göstergelerin daha fazla iyileşmeye işaret ettiğini vurgulayarak, ikinci çeyrekte büyümenin daha yüksek olması durumunda bunun sürpriz olmayacağını kaydetti.