Özellikle de 2017 zor mekanikli ve sinir bozucu oyunların yılı oldu diyebiliriz. Ancak özellikle de Dark Souls ve Cuphead gibi zor ama sinir bozucu derecede imkansız olmayan oyunları, "sinir bozucu oyunlar" kategorisiyle eş tutmamak gerekiyor. Bu oyunlardan en ünlülerinden "QWOP"un yapımcısı Bennett Foddy'nin yeni oyunu "Getting Over It with Bennet Foddy" ise bu yılın sonlarına doğru bu kategorinin yıldızı olmaya aday oldu. 

Aynı "QWOP" gibi epeyce bozuk kontrollere ve abzürt derecede zorlayıcı bir oyun yapısına sahip oyunda, aslında bedeninin yarısı bir kazanın içine sıkışmış ve elinde balyoz tutan yarı çıplak bir adam ile oyunun epeyce zor tırmanma haritasında en tepeye tırmanmaya çalışıyoruz. Ancak oyunun kontrolleri hem çok zor hem de bölümü kaydetme özelliği yok. Yani bir hata yapıp düştüğünüzde oyundaki ilerlemenizi tamamen kaybediyorsunuz. 

Bir yandan da oyunun yapımcısı Bennett Foddy'nin sizin ilerlemenizle ilgili sakin ama sinir bozucu konuşmaları da sizi germeye devam ediyor. Oyun bu sinir bozucu yapısından dolayı son dönemlerde bir çok ünlü oyun yayıncısı tarafından oynanarak epey ünlü olmuştu. Epeyce zor olan oyunla ilgili "speed run" rekorlar kırılsa da, "Distortion 2" adlı bir oyun yayıncısı oyunda imkansız görünen bir rekoru kırmayı başardı. Rekoru kırmadan önce takipçilerine, eğer rekoru kırarsa oyunu sileceğini söyleyen yayıncı, rekoru kırdığı oyunu ve daha sonrasında oyunu sildiği anları kaydedip Youtube'a yükledi.

 

webtekno.com