Sosyal medya çağında yaşıyoruz. Artık popülerlik, marka olmak, tanınmak için sosyal medyanın etkili bir şekilde kullanılması bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda etiketler, yorumlar ve konum bilgileri sık sık kullanılıyor. Böylece şehirler, ülkeler, mekanlar kendi reklamlarını yapabiliyor. 

Instagram verilerine göre, hakkında en çok paylaşım yapılan şehir Antalya oldu. Antalya’nın hemen arkasından ise lüks tatil bölgesi olmasıyla bilinen İbiza geliyor. 

instagram

Antalya, uzun yıllardır oldukça popüler bir turistik merkez durumunda bulunuyor. Sosyal medya paylaşımlarında da zirveye çıkan ilimiz, Instagram’da kullanılan konum etiketleri arasında ilk sırada yer alıyor. Instagram, son yıllarda önemli bir tatil mecrası haline gelmiş durumda. İnsanlar tatil planı yaparken platform üzerinden etiketleri ve konumları inceleyerek karar verebiliyor ve gittikleri yörelerde yapılabilecek aktiviteleri de bu sayede belirlenebiliyor. Antalya, 20 milyonun üzerinde paylaşımla bu alanda zirvede yer alırken, onu 15 milyon paylaşımla Ibize izliyor. Bodrum da 9 milyon paylaşımla dikkat çekiyor. 

 Kaynak:oyunhabertr.com