1999 yılında Türkiye’de sigarayla mücadele etmek amacıyla kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olarak kurulan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nin (TSSD) düzenlediği “Dumansız Hikayeler” başlıklı liselerarası kısa film yarışmasının kazanan isimleri açıklandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, öğretim üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hale Torun, TSSD Yönetim Kurulu üyeleri Güneri Özsoy ve Zeliha Sunal, İAÜ Sinema Kulübü başkanı Cihan Çiçek, Oyuncu Ece Hakim, oyuncu, sosyal medya fenomeni ve İAÜ öğrencisi Yasemin Sakallıoğlu ve TSSD Gençlik Meclisi Başkanı Fatma Nur Aydın’dan oluşan jüri ve İletişim Koordinatörü Gökçe Arıcı’nın koordinatörlüğünde, 14 Nisan 2017 Salı günü İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Kampüsü’nde toplanarak son değerlendirmelerin ardından yarışmanın kazananlarını belirledi.

İşte kazanan isimler!

Jürinin değerlendirmesine göre yönetmenlik eğitimi ödülünü, yapımcılığını ve yönetmenliğini Beste Deniz’in yaptığı “AĞU (Zehir)” adlı eser; senaryo eğitimi ödülünü, yapımcılığını ve yönetmenliğini Ali Emre Yazıcı’nın yaptığı “MERET” adlı eser kazanırken, görüntü yönetmenliği eğitimi ödülünü ise yapımcılığını ve yönetmenliğini Berat Yüksel’in yaptığı “O AN” adlı kısa film kazandı. Kazanan isimlere eğitimleri, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Kampüsü’nde bulunan televizyon eğitim stüdyosunda iletişim fakültesi öğretim üyelerince verilecek. Yarışmanın Türkiye Finali ve Ödül Gecesi ise, 4 Mayıs 2017 Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.