Resmi temaslarda bulunmak ve Unesco'nun eğitim, bilim ve kültür örgütü yürütme kurulu toplantısına katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere Suriye ve Irak'taki glişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bağdat’la Erbil arasındaki sorunun çözülmesi için Türkiye’nin her türlü katkıyı sağlayacağını ifade eden Çavuşoğlu, Irak Başbakanı İbbadi'nin Fransa'da Macron ile görüşmesinin önemli olduğuna değindi.

Çavuşoğlu; 'Barzani hatadan dönebilir'

 

Çavuşoğlu açıklamalarında bağımsızlık konusunda ısrarını sürdüren Barzani'yi de hatadan dönmesi konusunda uyardı.  Çavuşoğlu, Kürt Bölgesel Yönetimi ile sınırlara Irak askerlerinin yerleştirilmesine ilişkinde, hükümetin aldığı kararlar olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu. 

 

Çavuşoğlu; 'İran ve Türkiye’nin Bakışı Örtüşüyor'

 

İran’ın, Irak’ın toprak bütünlüğüne ilişkin bakışıyla Türkiye’nin konuya bakışının tamamen örtüştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, İran'la Türkiye'nin bakışının örtüştüğünü söyledi  Çavuşoğlu, görüşmelerde İdlib üzerinde bu sabah varılan mutabakat konusunda bilgi verdiklerini belirterek, bundan sonra atılabilecek adımlar ve Suriye’nin sınır bütünlüğünün nasıl korunacağı hakkında konuştuklarını belirtti.