Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'in sembolü Zeynel Bey Türbesi'nin getirildiği yeni yerleşim alanı yakınındaki kültürel parktaki, yeni yerine yerleştirme çalışmalarına Pazartesi günü başlanacak. Türbenin yeni yerine taşınmasından bir gün sonra Hasankeyf'e akın eden yerli turistler, Zeynel Bey Türbesi'ni ziyaret ediyor. Hafta sonu tarihi ilçeye akın edenler hafta sonu tatili ve tarihi mekanları ziyaret etmenin keyfini yaşıyor. 

Hollanda ve Türk firması yetkilileri, 179 tekerlekli treyler üzerindeki türbenin yeni yerine yerleştirilmesi için bir dizi hazırlık yaptıklarını söyledi. Türbede bazı tadilatların da yapılacağını ifade eden yüklenici firma yetkilileri, Batman Müzesi'nde koruma altına alınan Zeynel Beye ait sanduka mezarının da türbeye yerleştirileceğini anladı.

SIRA HAMAM VE KÜLLİYEDE

Batman Valisi Ahmet Deniz, Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemlerinin tamamlanması ardından önümüzdeki günlerde Dicle Nehri kıyısında, Artuklular'a ait hamam ile İmam Abdullah Külliyesi'nin de taşınacağını söyledi. İki eserin taşıma ihalesinin bu ay içinde bakanlık tarafından yapılacağını kaydeden Vali Deniz, "Zeynel Bey Türbesi nasıl taşındıysa, bu iki önemli yapıt da kültürel alana taşınacak" dedi. 

Zeynel bey türbesinden sonra taşınacak iki eser, Dicle Nehri kıyısına yakın mesafedeki İmam Abdullah Külliyesi ile Artuklular'a ait hamam olacak. Bu iki önemli eserin de taşıma işlemlerinin önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceği belirtildi.