İddiaya göre sprey şeklindeki ilacını odasında unutan astım hastası turist, kıyıya yakın bir noktada krizi tutunca kurtarılamadı. 

Edinilen bilgiye göre, Beldibi Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmakta olan ve astım hastası olduğu iddia edilen Oxana Astafeeva, akşam 18.00 sıralarında eşiyle birlikte deniz kenarına gitti. Burada sahile yakın bir noktadayken aniden rahatsızlanan ve denizde çırpınmaya başladığı öğrenilen Astafeeva, bir süre sonra çevredekiler tarafından denizden çıkarıldı. Astım hastası olduğu ileri sürülen ve eşinin odalarından sprey şeklindeki astım ilacını getirdiğinde durumu ağırlaşmış olduğu belirtilen Oxana Astafeeva, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Kemer'deki özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Astafeeva'nın cenazesi önce Kemer Devlet Hastanesi morguna getirilerek burada adli tabip ve nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından ön muayene yapılarak tutanak hazırlandı. Ceset kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.