Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayram Namazını kıldığı İstanbul Üsküdar’da bu temenni ile islam çoğrafyasının ve vatandaşların bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı açıklamalarında İslam çoğrafyasındaki çatışmalar, Arakan'da müslümanların katledilmesi ve terörle mücadele nedeniyle hüzünlü bir bayram yaşandığını belirtti. ye değindi. 

Erdoğan Arakan konusunun farklı bir felaket olduğunu belirtti ve insanlığın duyarsızlığ olduğuna dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı sizle görüşmelerine değinerek dünya lideri olmak pek havalı değil şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmek isterse görüşürüz, dostları çoğaltmak isterim açıklamasını yaptı.

 Korumalar hakkında ABD Savcılığı İddianame Hazırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Cumhurbaşkanı korumalarıyla ilgili iddianamesi hakkında da, “bu tam bir skandal” yorumunu yaparak korumalarını savundu. 

İddianameyi hazırlayan savcılık makamının Obama döneminden kadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda iddia hazırlamış olması vesaire bizi bağlamaz dedi ve konuyu ABD başkanı Trump ile görüşeceğini söyledi

Erdoğan; “ABD FETÖ çetesini koruyan bir ülkedir”

Erdoğan konuşmasını Amerika'daki gelişmelerin iyi bir gelişme olmadığını belirterek tamamladı.

 “Amerika, FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir”
Erdoğan devamla şöyle konuştu; "Amerika'daki bu gelişmeler iyi gelişmeler değildir. Hala bir FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütü PKK'nın adeta koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür Amerika. Ben Amerika'nın tüm bu gelişmeler karşısında ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum."