Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin altıncı toplantısı nedeniyle Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından resmi törenle karşılandı.

İki ülke milli marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Daha sonra Erdoğan’a Ukraynalı heyet, Poroşenko’ya ise Türk heyeti tanıtıldı. 

Erdoğan ve Poroşenko daha sonra ikili görüşmeye geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna’daki temasları sırasında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik başta olmak üzere 10 bakan eşlik ediyor. 

Erdoğan temaslar kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan ve Poroşenko daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Kiev’de Ebedi Zafer Anıtı’nı ziyaret ederek anıta çelenk koydu.

Erdoğan temasları kapsamında Ukrayna Parlamentosunu ziyaret edecek ve Parlamento Başkanı Andriy Volodymyrovych’i ziyaret edecek. 

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ı da ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kırım Tatar Toplumu temsilcilerini kabul edecek. 

Erdoğan, Ukrayna’daki temaslarını tamamladıktan sonra beraberindeki bakanlar ile birlikte Sırbistan’a geçecek ve burada da resmi temaslarda bulunacak.