Nokia X6 özellikleri neler?

Geçtiğimiz haftalarda sızıntılar sonucunda neredeyse tüm detayları açığa çıkan Nokia X6 sonunda resmiyete kavuştu. Orta segment akıllı telefonun dikkat çeken özelliğiyse gövdesinin yüzde 95 oranında cam ile kaplı olması. Cihazın yan taraflarında ise alüminyum malzemeden kullanılmış.

Gücünü 1.8 GHz hızında 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 636 çipsetten alan üründe 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Ek olarak, iki farklı Nokia X6 seçeneğini daha tercih etmek mümkün. Bu seçenekler arasında ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama ya da 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolamabulunuyor.

Cihazda 19:9 kare oranına sahip 5.8 inç büyüklüğünde 2280 x 1080 piksel çözünürlüğünde Full HD+ ekran bulunuyor. Bu ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Nokia X6 çift kamera kurulumuna sahip. 16 Megapiksel ve 5 Megapiksel sensörlerden oluşan kameranın maalesef Zeiss imzası taşımadığını belirtelim. Ön tarafta ise 16 Megpaiksel kameraya yer veriliyor.

Akıllı telefonda 3,060 mAh batarya bulunuyor. Parmak izi okuyucu da cihazın arka tarafında konumlandırılıyor. Kutudan Android 8.1 Oreo ile çıkan ürün VoLTE desteğine de sahip. Kısacası, Nokia X6 bulunduğu segment için oldukça yeterli özelliklerle dikkat çekmeyi başarıyor.

İlk olarak sadece Çin piyasasına özel kalacağı gözüken akıllı telefonun diğer ülkelerde satışa ne zaman çıkacağı konusu ise belirsiz. 21 Mayıs itibariyle satışa sunulacak ürünün 4 GB RAM ve 32 GB depolamaya sahip temel modeli 205 dolarfiyat etiketi taşıyor.

 

Kaynak:Shiftdelete.net