Bu adımı ile kullanıcıların ve ülkelerin yoğun eleştirilerine maruz kalan WhatsApp’a, Fransa’dan oldukça sert bir uyarı geldi. Fransa’nın kişisel gizlilik konusundaki düzenleyici mercisi ve bağımsız devlet organı olanCNIL, WhatsApp’a Facebook ile veri paylaşımını durdurmasını emretti.

Fransa: WhatsApp verileri Facebook ile paylaşılmayacak!

Gelen şikayetleri değerlendiren CNIL, WhatsApp’ın güvenlik önlemlerini geliştirme niyetinin geçerli olduğunu ancak, iş zekası gerekçesiyle bilgi paylaşımı yapılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirtiyor.İş zekası için veri toplanmasını engellemenin uygulamayı kaldırmaktan başka bir yolu olmadığını belirten yetkililer, WhatsApp’ın bu şekilde kullanıcıların temel özgürlüklerini ihlal ettiği sonunucuna vardığını ve veri paylaşımının durdurulması konusunda 1 ay süre verdiklerini açıkladı.

Bu olay veri paylaşımı konusunda Facebook ile Avrupa ülkeleri arasında yaşanan ilk gerginlik değil. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Almanya, Facebook’a WhatsApp kullanıcılarından veri toplamayı durdurmasını emretti. İngiltere ise geçen yıl Kasım ayında benzer bir şekilde Facebook’u uyardı.Bunların yanı sıra Mayıs ayında Facebook’a, yanıltıcı bilgi sağlamak ve WhatsApp numaralarını Facebook hesapları ile eşleştirmekten dolayı Avrupa Komisyonu tarafından 122 milyon dolar ceza kesilmişti.

Kaynak:shiftdelete.net