Yaşam standartları yüksek bir şehir oluşturmak adına göreve talip olarak yol çıktıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Bizler Yıldırım’a hizmet etmek için görevi devraldığımızda rutin hizmetlerin ötesinde çalışmalar gerçekleştirmek adına yola çıktık. Yaşam standartları yüksek bir Yıldırım’ı hemşehrilerimize sunmak için hizmetlerimize başladık. Fiziki alanlarda, ekonomik ve ticari alanlarda, kültürel ve sosyal alanlarda marka değeri olan, şehir kimliği güçlü bir Yıldırım’ı meydana getirmek için çıktığımız yolda bugüne kadar geldiğimiz nokta itibariyle, hedeflerimizi yerine getirecek çalışmaları adım adım sürdürüyoruz”dedi.
Göreve başlarken 5 yıllık süre içerisinde 50 yıllık sıçrama gerçekleştirileceğini sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Şehrin plansız yapılaşması ile ilgili çöküntü bölgesi haline gelen alanlarında modern bir şehir düzeni kurarak yeni bir yaşam felsefesi ile imar düzeni değiştirerek bu sıçramayı gerçekleştirdik. Yıldırım bu dönem hep birlikte gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmalar neticesinde altın çağını yaşıyor. Şehrimizde plansız yapılaşma ile ilgili alanlarımızın 3’te 1’inden fazlasının imar düzeni değişti. Yıldırım, standartları yüksek modern bir şehirde olması gereken tüm sosyal, ekonomik donatı alanlarına yeni imar planları ile kavuşurken insanlarımıza yeni bir yaşam vaat ediyoruz” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmalarınında aşama kaydedildikçe insanların dönüşüme olan inancının artacağını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşümün startını, bir çok özel sektör firmalarıyla mülk sahiplerini buluşturarak ve Mevlana Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz projemizin çalışmalarıyla verirken, ilk etapta meydana gelecek 850 daireyi daha önce aynı bölgede gecekonduda yaşayan vatandaşlarımıza gelecek sene teslim edeceğiz. Teslim günü geldiğinde kentsel dönüşümde sosyal ve ekonomik boyutlar düşünüldüğü zaman, nitelikli, güvenli ve sağlıklı konutların üretilmiş olması insanlarımızın dönüşüme olan inancını artıracak” ifadelerini kullandı.