Kuruma tehlikesi bulunan ve geçtiğimiz günlerde de alg patlaması ile gündeme gelen Burdur Gölü, tatilcilerin akınına uğradı. 

 

Gün batımı manzarasıyla eşsiz bir güzelliğe bürünen göl kenarına gelen vatandaşların kimi selfie çekti, kimi de video çekerek anı ölümsüzleştirdi. 

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla akraba, eş ve dostlarıyla bayramlaşanlardan bazıları günün son saatlerini Burdur Gölü kıyısında gün batımını izleyerek geçirdi.

 

Burdur Gölü kıyısında mor renkte açan lavanta çiçekleri de eşsiz bir görsel şölen oluşturdu. Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, lavantaların tamamen çiçek açtığını belirterek, bayramda herkesi ortaya çıkan güzelliği izlemeye davet etti.

Burdur Gölü'ndeki su seviyesinin azalmasını önlemek amacıyla Lisinia Doğa Proje Alanı'nda 'Yaşamak için Burdur Gölü'nü ve Toprağı Lavanta ile Yaşat Projesi' hayata geçirildi. 

Burdur Gölü kıyısında bulunan farklı bölgelerdeki toplam 400 dekar alanda susuz olarak yetiştirilen lavanta bitkisi dikimi yapıldı.

Bölgedeki lavantalar bu yıl sağlıklı olarak yetişmeye başladı. Lavantaların mor çiçekleri göl kıyısında büyüleyici bir manzara oluşturdu. 

Temmuzun ikinci haftası hasat edilecek lavantalardan yağ, su, kolonya, sabun ve vücut losyonu elde edilecek.