Pulkova Havaalanı’ndan cumartesi günü saat 13.50’de kalkması planlanan "iFly” havayolları uçağı, aynı seferde aşağıda sıraladığımız talihsizliklerin tümünü yaşadı:

KREDİ BORCUNU VE NAFAKALARI ÖDEMEYENLER İNDİRİLDİ

Önce yedi yolcu, kredi borcundan, ödenmeyen nafakalara kadar farklı nedenlerle yurt dışı yasağına takılıp gümrük kontrolünden geçemeyince uçağa binemedi. Ancak, bu arada tüm yolcuların bavulları uçağa yüklendiği için, binmesine izin verilmeyenlerinki indirilmek zorunda kaldı. Böylece “rötar” başladı.

MERDİVEN UÇAĞIN GÖVDESİNE ÇARPTI

Ardından seyyar yolcu merdivenini taşıyan araç sürücüsünün dikkatsizliğinden merdivenin uçağın gövdesine çarptığı ve hasara yol açtığı anlaşıldı. Her ne kadar teknik incelemede kayda değer bir hasar oluşmadığı rapor edilse de, çarpmanın olduğu tarafta oturan bazı yolcular endişelenerek uçaktan inmek istedi. İkna edilemeyen yolcuları, kapılar kapanmak üzere olan uçaktan indirmek gerekti. Bu kez de bu yolcuların yüklenmiş bavulları bagajdan çıkarıldı. Ayrıca yolcu durumundaki değişiklik zabıt tutularak belgelendi.

UÇAĞIN TUVALETİNİN  DUMAN ALARMI ÇALDI

Bekleyiş iki saatte ulaştığında sorunların hallolduğu ve uçağın artık Antalya kıyılarına uçmak için hareket edeceği umut edilirken bir “acı haber” daha geldi: Bu kez uçağın tuvaletindeki “duman alarmı” çalışmaya başladı. 

Yolcular olası bir yangın korkusuyla gerilirken, hostesler, rötardan sıkılıp girdiği tuvalette sigara yakan bir yolcuyu "suçüstü” yakaladı.

Acilen havaalanı polisi uçağa çağrıldı ve uçakta sigara içen yolcu tahliye edilerek gözaltına alındı. Bu kez de sigara yasağı ihlali için zabıt tutuldu.

Böylece yaklaşık iki saat Pulkova Havaalanı’nda kalkış için bekleyen uçak, 13.50’de kalkması gerekirken saat 16.00’yı geçe Antalya’!ya hareket edebildi…