Antalya’nın tüm tarihi ve turistik bölgelerini gezecek olan çocuklar 5 yıldızlı otellerde konaklayacaklar.İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden 50 bin çocuğun batı illerini gezmesini öngören ’Biz Anadoluyuz’ projesi başlatıldı. Proje kapsamında Şırnak ve Bitlis’ten 2 bin 750 çocuk ile 250 görevli Antalya’da misafir edilecek. Bugün ise projenin ilk kafilesi Antalya Havalimanına geldi. Bitlis’ten gelen 15 yaş altı 196 çocuk, havalimanında Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Celal Uzun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğretmenler ve Antalyalı yaşıtları tarafından çiçeklerle karşılandı. Antalya’nın tüm tarihi ve turistik bölgelerini gezip, 5 yıldızlı 14 otelde ücretsiz konaklayacak olan çocuklar, havalimanında kendileri için hazırlanan karşılama törenin görünce çok sevindiler. Palyaço ve akrobasi grubunun yaptığı hareketleri Antalyalı yaşıtlarıyla birlikte izleyen çocuklar, Vali Münir Karaoğlu’na da teşekkür niyetinde çiçek takdim etti.


“5 yıldızlı otellerde kalmanın keyfini yaşasınlar”

Her hafta 2 kafilenin Antalya’yı ziyaret edeceğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bugün Bitlis’ten gelen ilk kafilemizi karşıladık. Onlara hoş geldin dedik. İnşallah 7 hafta boyunca bu projeyi haftada 2 grup olarak devam ettireceğiz” dedi.Antalya’nın bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “Çocuklarımızı 5 yıldızlı otellerde misafir edeceğiz. Arzu ettik ki çocuklarımız gelmişken Antalya’da 5 yıldızlı otel görsünler, tatil beldelerini görsünler ve 5 yıldızlı otelde kalmanın keyfini de yaşasınlar. AKTOB aracılığıyla otellerimiz sponsor oldular. Hiçbir ücret ödemeden bu çocuklarımızı misafir edecekler. Büyükşehir Belediyemiz de gezileri tertip ediyor ve öğlen yemeklerini planlıyor. Diğer kurumlarımız da çocukların 3 günlük seyahatinde üzerilerine düşen görevi yapmış olacak. Amacımız bu çocukların buradaki akranlarıyla kaynaşmaları, burada güzel zaman geçirmeleri, buradan güzel hatıralarla şehirlerine dönüp, buradaki izlenimlerini oradaki arkadaşlarına anlatmaları” diye konuştu.


“Kışlıklarla geldik, sıcak pişirdi bizi”

İlk defa Antalya’ya geldiğini belirten 13 yaşındaki Rana, “Çok mutlu oldum. Hava çok sıcak, kışlıklarla geldik ama buradaki sıcaklık pişirdi bizi. Otelde havuza girebilirim” diye konuşurken, 7’nci sınıf öğrencisi Semiha Boztepe de, Antalya’da doyasıya gezeceğini ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.3 gün boyunca Antalya tatili yapacak öğrenciler daha sonra otobüsle konaklayacakları otellere hareket etti.